ingritas hemsida

... art director / materialReferenser

Jag vill gärna visa några arbeten som jag gjort senast,
som jag dessutom är väldigt stolt över!

gafab.se burlovsbostader.se isadora.com
Färg och smink är väldigt kul, mycket givande att jobba i företaget nära dess produktutveckling.Här är en del av mina alster som jag kreerat eller varit delaktig i under min yrkestid. I de två första exemplen som är gjorda på reklambyrån kan jag hävda att jag står till största del för idétänk, design och originalframställning. Byrån var liten och man jobbar med hela processen av det skälet. Därför kan jag säga att det är "min" design och idé.

Gafab är en mäklarbyrå som relanserades i den stadsdel de kan bäst - Limhamn. Vi gjorde företagspresentation, annonser, butiksskyltar, logotype osv. Även hemsidan formgav jag, skissade på upplägg och form, lämnade skisserna till webbyrån. Glädjande nog har inget behövts kompromissats bort i hemsidan, duktiga webbare eller gjorde jag en genomtänkt form?

Burlösv Bostäder är ett kommunalt bostadsbolag, där vi fick uppdatera deras logotype. Vi gjorde jubileumsbok, almanackor (med nyttiga teman varje år, ena året med tema vatten), bostadskataloger, medlemstidningar mm. Fotot på deras hemsida med skorna är min idé. Bakgrunden som ser ut som kuber som även finns i skons mönster, är en lek med logons figurer.

Hos Invima/IsaDora jobbade jag i deras inhouse-byrå med totalt åtta kreatörer, som bland annat bestod av tre art directors, originalare, retuschörer. Här jobbade man mer fokuserat på idé och formgivning och inte med hela processen i projektet. Därför är det svårt att visa på specifikt material från hemsidan, men några av produktdesignen är "min".

Jag har också jobbat här några år tidigare en längre period, dock då ensam på avdelningen. Jag såg i alla fall till att idé- och originalproduktionen började att produceras inhouse och i mac-miljö.

Här är två bloggar, emz.se och musingsofamuse.com, som pratar om en av kampanjerna jag var med och formgav. Till denna kampanj tillhör sarongen som visas i mitt bildgalleri. Även parfym och ögonskuggepalett har fått detta mönster. (Med reservation att bloggarna ändrar i sina inlögg.)


IsaDora Spring 2009